Stiri Imobiliare » Articol

Mervani: Pandemia a influentat pozitiv piata imobiliara de pe Valea Prahovei

Mervani: Pandemia a influentat pozitiv piata imobiliara de pe Valea Prahovei

Paradoxal fata de asteptari, pandemia a influentat in sens pozitiv piata imobiliara de pe Valea Prahovei, ne-au transmis specialistii din cadrul agentiei imobiliare Mervani. Potrivit acestora, clientii au inceput sa redescopere o zona situata aproape de marile aglomerari urbane, dar care ofera conditiile perfecte pentru petrecerea timpului liber, a vacantelor etc.

Reporter: Cum este influentata piata imobiliara din Valea Prahovei de pandemia de Covid 19?

Mervani: Paradoxal fata de asteptari, pandemia a influentat in sens pozitiv piata imobiliara de pe Valea Prahovei. Clientii au inceput sa redescopere o zona situata aproape de marile aglomerari urbane, dar care ofera conditiile perfecte pentru petrecerea timpului liber, a vacantelor etc.

Reporter: Cum a evoluat acest sector in primul semestru al anului in curs?

Mervani: Numarul de solicitari a crescut fata de perioada anterioara, contrar asteptarilor. In momentul de fata avem foarte multe cereri de case cu teren sau apartamente in vila care sa aiba acces la curte.

Reporter: Ce perspective exista in domeniu?

Mervani: Exista perspective bune pentru viitor legat de dezvoltarea zonei, mai ales prin prisma ultimelor discutii despre imbunatatirea infrastructurii pe Valea Prahovei (mult dorita autostrada, centuri ocolitoare care sa decongestioneze traficul etc.)

Reporter: Au fost amanate/anulate proiecte din cauza crizei provocate de noul coronavirus?

Mervani: Din fericire, la niciun proiect in derulare nu au fost inregistrate intarzieri, pentru ca santierele de constructii au functionat in mod normal. De asemenea, anumite autoritati locale au venit in sprijinul investitorilor oferindu-le posibilitatea depunerii documentatiilor online (certificate de urbanism, autorizatii de constructie etc.).

Reporter: Ce sanse sunt ca acestea sa fie reluate si cand s-ar putea intampla acest lucru? Ce proiecte importante se afla in desfasurare si in ce domenii?

Mervani: In momentul de fata exista in constructie in Sinaia si Busteni cateva spatii turistice noi. Este adevarat ca a inceput constructia acestora inainte de pandemie, insa constructiile continua in mod normal.

Exista in desfasurare si cateva proiecte de vile cu apartamente de vacante la Sinaia, in special in zona Furnica si in Busteni in zona Valea Alba, central sau in zona Castelului Cantacuzino.

Reporter: Cum a evoluat pretul de constructie pe metrul patrat?

Mervani: Fata de anul trecut nu exista o evolutie semnificativa a preturilor de constructie. Acestea pot fluctua in functie de evolutia pretului materialelor de constructii.

Reporter: Care este raportul cerere/oferta pe piata prahoveana?

Mervani: In momentul de fata exista cerere mai mare decat oferta pentru toate tipurile de imobile. Incepand de la simple garsoniere si apartamente si pana la terenuri si spatii turistice generoase, oferta este din ce in ce mai mica, urmare a cteristicilor zonei.

Reporter: Ce preturi de vanzare au unitatile locative?

Mervani: Preturile de vanzare ale unitatilor locative sunt cuprinse intre maxim 1200-1300 euro/mp la apartamentele in imobile noi, cu finisaje superioare, aflate in cele mai cautate zone si undeva la 400-600 euro/mp la apartamentele din blocurile vechi, in functie de imbunatatirile aduse acestora.

Reporter: Care sunt preturile de inchiriere pe piata imobiliara din Valea Prahovei?

Mervani: Preturile de inchiriere pe segmentul comercial se pot situa intre 8 si 10 euro/mp minim si pana la 20 euro/mp maxim. Aceasta diferenta foarte mare este data de pozitionare, facilitati, vadul comercial si potentialul spatiilor comerciale.

Reporter: Multumesc!

Data: 11 Septembrie 2020 · Sursa: Ziarul Bursa


Stiri Recente
Jurnal de agent imobiliar pentru 25.09.2020 - recomandari de weekend
 » Jurnal de agent imobiliar pentru 25.09.2020 - recomandari de weekend. Iata cateva recomandari imobiliare de weekend: X41BC9 - Spatiu industrial (hala industriala) de inchiriat, situat in zona semicentrala a Municipiului Campina, avand suprafata construita de 97 mp si suprafata utila de 80 mp. Hala este compusa din spatiu deschis, birou si grup sanitar; X01CE9 - Apartament cu 2 camere de vanzare in Sinaia. Apartamentul este compus din 2 camere, bucatarie si baie. Se afla intr-o zona linistita, aproape de centrul orasului Sinaia; X01058 - Garsoniera de vanzare in Azuga. Garsoniera are suprafata de 28 mp, fiind compusa din camera, baie si bucatarie. Orientarea, cat si locatia - in apropierea partiei de schi - isi pun amprenta pe destinatia de vacanta a acestei garsoniere. ...

Jurnal de agent imobiliar pentru 19.09.2020 - recomandari de weekend
 » Jurnal de agent imobiliar pentru 19.09.2020 - recomandari de weekend. Iata cateva recomandari imobiliare de weekend: X21CDF - Vila de vanzare in Busteni, zona Golful Regal, compusa din 2 vile cu regim de inaltime P+2E, teren in suprafata de 3501 mp, plus teren de tenis; X01CE0 - Apartament de vanzare, situat intr-un bloc nou din Sinaia, construit in anul 2009. Pozitia apartamentului este pe S-E, fiind foarte luminos. Se afla la 700 m de Parcul Central Dimitrie Ghica; X01CE1 - Garsoniera de vanzare in Sinaia, intr-un imobil nou, la etajul I, fiind complet mobilata si utilata; X11CE2 - Casa de vanzare, situata in orasul Breaza, avand suprafata desfasurata de 262 mp, suprafata utila de 214 mp si teren in suprafata de 302 mp; X11C0E - Casa D+P+E+M de vanzare, situata in zona comuna Cornu, sat Cornu de Sus; X31CE3 - Teren de vanzare in Sinaia, avand suprafata de 500 mp si deschidere de 20 ml la drum neamenajat; X31CE4 - Teren de vanzare, situat in Paulesti, intr-un viitor cartier rezidential, foarte aproape de zona centrala, avand suprafata de 450 mp si deschidere de 17 ml....

Jurnal de agent imobiliar pentru 12.09.2020 - recomandari de weekend
 » Jurnal de agent imobiliar pentru 12.09.2020 - recomandari de weekend. Iata cateva recomandari imobiliare de weekend: X01CDC - Apartament de vanzare, situat in zona centrala a municipiului Campina, avand suprafata construita de 53 mp si suprafata utila de 46 mp; X31CDD - Teren de vanzare, situata in comuna Valea Doftanei, avand suprafata de 1185 mp si deschidere de 15 ml, idea pentru constructia unei locuinte de vacanta; X31C1A - Teren de vanzare, situat in orasul Breaza, cartierul Nistoresti, avand suprafata de 3584 mp si deschidere de 43 ml, ideal pentru constructia unei locuinte de vacanta; X11A02 - Casa de vanzare in comuna Valea Doftanei, avand suprafata construita de 144 mp, suprafata utila de 120 mp si teren in suprafata de 1700 mp; X31CDE - Teren de vanzare, situat in zona semicentrala a municipiului Campina, avand suprafata de 584 mp si deschidere de 20 ml; X31BB3 - Teren de vanzare, situat in comuna Cornu, avand suprafata de 1585 mp si deschidere de 22 ml; X11CCD - Casa de vanzare in Busteni, zona partiei Kalinderu. Oferim spre vanzare o proprietate formata d...

Mervani: Pandemia a influentat pozitiv piata imobiliara de pe Valea Prahovei
 » Mervani: Pandemia a influentat pozitiv piata imobiliara de pe Valea Prahovei. Paradoxal fata de asteptari, pandemia a influentat in sens pozitiv piata imobiliara de pe Valea Prahovei, ne-au transmis specialistii din cadrul agentiei imobiliare Mervani. Potrivit acestora, clientii au inceput sa redescopere o zona situata aproape de marile aglomerari urbane, dar care ofera conditiile perfecte pentru petrecerea timpului liber, a vacantelor etc. Reporter: Cum este influentata piata imobiliara din Valea Prahovei de pandemia de Covid 19? Mervani: Paradoxal fata de asteptari, pandemia a influentat in sens pozitiv piata imobiliara de pe Valea Prahovei. Clientii au inceput sa redescopere o zona situata aproape de marile aglomerari urbane, dar care ofera conditiile perfecte pentru petrecerea timpului liber, a vacantelor etc. Reporter: Cum a evoluat acest sector in primul semestru al anului in curs? Mervani: Numarul de solicitari a crescut fata de perioada anterioara, contrar asteptarilor. In momentul de fata avem foarte multe cereri de case cu teren sau apartamente in vila care sa aiba acces ...

Vezi toate stirile »  

Politica preturilor afisate:

Valoarea proprietatilor publicate pe site-ul www.mervani.ro reprezinta exclusiv expresia si intentia proprietarilor. Preturile afisate nu reflecta neaparat valoarea reala, ele fiind preturi de promovare.

Agentia Imobiliara Mervani nu-si asuma in niciun fel raspunderea privind detaliile aferente proprietatilor prezentate si nici privind posibila neconcordanta intre pretul de promovare exprimat de proprietari si valoarea reala de piata.

Utilizarea preturilor de promovare afisate pe site si folosirea acestora de catre evaluatori sau terte persoane in diverse scopuri (studiu de piata, raport evaluare, etc.) se face pe raspunderea exclusiva a acestora, tinand cont ca valoarea proprietatilor nu reflecta neaparat valoarea reala de piata a imobilelor.

Alerta Pret via NewsLetter