Stiri Imobiliare » Articol

Sinaia la pas in 60 de secunde - Premiera pentru Romania: o carte despre un oras a inspirat un film!

Sinaia la pas in 60 de secunde - Premiera pentru Romania: o carte despre un oras a inspirat un film!

De numele cartii „Sinaia, Orasul Elitelor” scrisa de catre arhitectul Dan Manea se leaga mai multe premiere. Ultima noutate absoluta pentru piata cartii din Romania este faptul ca o carte despre oamenii, istoria si arhitectura unui oras a inspirat un film!

In lunile iulie-septembrie, pe canalele TVR1, TVR2 si TVR HD, va rula o serie de 60 de episoade intitulata „Sinaia la pas in 60 de secunde”, realizata de catre regizorul Cornel Mihalache. Fiecare episod spune o poveste.

In incursiuni de cate 60 de secunde, telespectatorii sunt invitati sa (re)descopere Sinaia din perspective inedite, sa cunoasca oamenii remarcabili care au asezat onorant Romania pe harta Europei si sa viziteze locurile de care acestia si-au legat viata sau in care au creat opere exceptionale. Cum ar fi sa il vizitam pe Ion Luca Caragiale in Casa Gentillini din Sinaia, cladire care se gaseste si astazi pe str. Avram Iancu la nr. 28? Cum ar fi ca, trecand prin Sinaia Noua, cartierul Cumpatu de azi, sa auzim revarsandu-se din Vila Luminis acordurile compozitiilor cu care maestrul Enescu a cucerit intreaga lume? Sau i-am putea urmari cantand alaturi de el pe discipolii sai, Yehudi Menuhin si Dinu Lipatti, ei insisi deveniti maestri intre timp. in pelegrinarile noastre prin Sinaia l-am putea saluta pe Nicolae Iorga, aflat pe prispa Manastirii Sinaia, atunci cand nu il gasim aplecat asupra mesei sale de lucru din casa ce i-a apartinut, aflata si in prezent in cartierul Furnica. Ori am putea sa dam mana cu Nicolae Titulescu, proaspat intors in tara, din Elvetia. Istoria prinde viata, iar cladirile isi deapana povestile. Sunteti invitati sa redescoperiti Sinaia si, prin ea, o Romanie asa cum poate nu o stiati, incepand cu 3 iulie, pe canalul TVR1, de luni pana vineri, de la ora 1959, pe TVR2, de luni pana duminica, de la ora 1948 si pe TVR HD in intervalul orar 0800 – 2400.

Filmul este realizat de Blue Masters Marketing, compania de marketing cultural care detine editura Princeps Publishing, cu sprijinul companiei Qfort, in parteneriat cu Societatea Romana de Televiziune.

Serialul „Sinaia la pas in 60 de secunde” este regizat de Cornel Mihalache, realizatorul emisiunilor “Cu ochii in patru” si “Curat Caragiale! Parol” la Televiziunea Romana. in calitate de regizor, Cornel Mihalache a lucrat la filmele “Capsuni in aprilie” si “Brancusi”, a primit un premiu APTR pentru ancheta (1997), un premiu UNITER pentru “Cel mai bun spectacol de teatru (2002)”, dar si premiul Clubului Roman de Presa pentru ancheta “1989. Sange si catifea” (2005).

Vizioneaza filmul a peste 150 de ani de istorie si apoi citeste despre personalitatile care au faurit istoria moderna a Romaniei!

Viziteaza Sinaia ca sa mergi pe urmele pasilor ilustrilor nostri predecesori. iti vor revela Romania mandra, puternica si frumoasa pe care o iubesti!

Informatii suplimentare:

„Sinaia, Orasul Elitelor” este un proiect editorial realizat in parteneriat cu Primaria orasului Sinaia si cu sprijinul Velux, Deutek, Cegedim, Rohe Romania, Hotel International Sinaia, Rina Sinaia, Hotel Palace, Cabana Schiori, Hotel Bucegi, Foisorul cu Flori, Inkorporate Print, Trade Media, Art & Craft, GPSMAPS si Avincis.

De numele cartii „Sinaia, Orasul Elitelor” se leaga mai multe premiere pentru piata de carte romaneasca, premiere care transforma acest produs editorial intr-un adevarat ambasador al orasului Sinaia.

Inca de la momentul lansarii ei, pe website-ul cartii, www.sinaiaorasulelitelor.ro, exista o harta digitala, in care cladirile monument si casele de autor sunt localizate prin GPS cu ajutorul solutiei de harti vectoriale digitale oferita de GPSMAPS, liderul hartilor digitale vectorizate GPS din Romania. Harta este optimizata inclusiv pentru dispozitivele mobile. Versiunea electronica este dublata de harta tiparita ce insoteste cartea, un adevarat ghid al frumusetilor orasului.

De asemenea, in premiera pentru o carte despre un oras, o parte din veniturile obtinute din vanzarea sa se intorc in finantarea infrastructurii turistice a imprejurimilor orasului. Banii sunt donati Asociatiei „Clubul Rotary Valea Prahovei” pentru sustinerea proiectului “Belvederile din Bucegi”, ce are ca scop promovarea potentialului turistic al ariei protejate Parcul Natural Bucegi. Cu ajutorul acestor sume si a contributiei comunitatii locale va fi readus in actualitate traseul regal Sinaia-Poiana Stanii Regale, ce include punctele traditionale de belvedere de la Stanca Sf. Ana, Stanca cu clopotei, Stanca Franz-Josef si Poiana Stanii insasi, care vor fi marcate si amenajate ca locuri de odihna si informare.

Sursa: Totpal's Daily News | Data: 28-06-2017 | Vizite: 410


Stiri Imobiliare » Comentarii

Mihai Mircea Totpal

Mihai Mircea Totpal
Telefon: 0720.900.669
mihai@mervani.ro

Opinia dumneavoastra conteaza!

« Nume
« Telefon
« E-mail
* Toate campurile de mai sus sunt optionale!

Momentan nu exista comentarii! … Vrei sa fii primul care isi spune parerea?
Stiri Recente
TNI - Targul National Imobiliar: 29 Septembrie - 1 Octombrie @ Palatul Parlamentului, Sala Unirea » TNI - Targul National Imobiliar: 29 Septembrie - 1 Octombrie @ Palatul Parlamentului, Sala Unirea. Targul recordurilor imobiliare - Targul National Imobiliar TNI - incepe VINERI, 29 SEPTEMBRIE, ORA 10.00 la Palatul Parlamentului, in SALA UNIREA. Evenimentul va fi unul de amploare prin numarul record de oferte imobiliare: aproximativ 15.000 de locuinte noi amplasate in ansambluri rezidentiale, din care 3.000 se lanseaza in premiera la TNI. Cele 110 companii participante au pregatit pentru vizitatorii evenimentului oferte atractive de garsoniere, apartamente cu 2, 3 si 4 camere, vile individuale, tip dup...

Sinaia la pas in 60 de secunde - Premiera pentru Romania: o carte despre un oras a inspirat un film! » Sinaia la pas in 60 de secunde - Premiera pentru Romania: o carte despre un oras a inspirat un film!. De numele cartii „Sinaia, Orasul Elitelor” scrisa de catre arhitectul Dan Manea se leaga mai multe premiere. Ultima noutate absoluta pentru piata cartii din Romania este faptul ca o carte despre oamenii, istoria si arhitectura unui oras a inspirat un film! In lunile iulie-septembrie, pe canalele TVR1, TVR2 si TVR HD, va rula o serie de 60 de episoade intitulata „Sinaia la pas in 60 de secunde”, realizata de catre regizorul Cornel Mihalache. Fiecare episod spune o poveste. In incurs...

Cel mai MARE targ imobiliar din ultimii 7 ani - Targul National Imobiliar TNI - incepe VINERI » Cel mai MARE targ imobiliar din ultimii 7 ani - Targul National Imobiliar TNI - incepe VINERI. Cel mai MARE targ imobiliar din ultimii 7 ani - Targul National Imobiliar TNI - incepe VINERI, 19 MAI, ORA 10:00 la Palatul Parlamentului, in SALA UNIREA. Evenimentul va fi unul de amploare prin numarul record de 122 de participanti ce vin in intampinarea clientilor cu peste 15.000 oferte imobiliare pentru locuinte noi si vechi, case de vacanta, terenuri din Bucuresti, ILFOV, Constanta, Cluj, Valea Prahovei, Brasov, dar si celelalte zone ale tarii. Pretul minim in cadrul targului imobiliar este de 4.700 eu...

Tot mai multi romani isi investesc economiile in apartamente si case de vacanta pe Valea Prahovei. Cat costa metrul patrat construit » Tot mai multi romani isi investesc economiile in apartamente si case de vacanta pe Valea Prahovei. Cat costa metrul patrat construit. Valea Prahovei redevine atractiva nu doar pentru vacante si partii de schi, ci si pentru tranzactii imobiliare. Tot mai multi romani isi investesc economiile in case de vacanta, pe care le introduc apoi in circuitul turistic. Piata locuintelor in statiunile consacrate a crescut spectaculos in ultimul an, iar prognozele arata ca oamenii au toate sansele sa isi amortizeze cheltuielile, in scurt timp. Asezat la poalele masivului Bucegi cu o prileliste unica spre munte, Busteniul este pe cale sa devina El Dor...

Vezi toate stirile »  

POLITICA PRETURILOR AFISATE

Valoarea proprietatilor publicate pe site-ul www.mervani.ro reprezinta exclusiv expresia si intentia proprietarilor. Preturile afisate nu reflecta neaparat valoarea reala, ele fiind preturi de promovare.

Agentia Imobiliara Mervani nu-si asuma in niciun fel raspunderea privind detaliile aferente proprietatilor prezentate si nici privind posibila neconcordanta intre pretul de promovare exprimat de proprietari si valoarea reala de piata.

Utilizarea preturilor de promovare afisate pe site si folosirea acestora de catre evaluatori sau terte persoane in diverse scopuri (studiu de piata, raport evaluare, etc...) se face pe raspunderea exclusiva a acestora, tinand cont ca valoarea proprietatilor nu reflecta neaparat valoarea reala de piata a imobilelor.

Stiri Imobiliare | Stiri Piata Imobiliara | Stiri Credite | Stiri Finante | Stiri Constructii | Stiri Legislatie | Buletin de Stiri | Arhiva cu Stiri ImobiliareCele mai noi Stiri din domeniul Imobiliar | Stiri Informative | Stiri de ultima ora | Stiri Imobiliare 2013 | Informatii Imobiliare | Stiri Valea Prahovei | Stiri 2009

Noutati Imobiliare