Stiri Imobiliare » Articol

Sinaia la pas in 60 de secunde - Premiera pentru Romania: o carte despre un oras a inspirat un film!

Sinaia la pas in 60 de secunde - Premiera pentru Romania: o carte despre un oras a inspirat un film!

De numele cartii „Sinaia, Orasul Elitelor” scrisa de catre arhitectul Dan Manea se leaga mai multe premiere. Ultima noutate absoluta pentru piata cartii din Romania este faptul ca o carte despre oamenii, istoria si arhitectura unui oras a inspirat un film!

In lunile iulie-septembrie, pe canalele TVR1, TVR2 si TVR HD, va rula o serie de 60 de episoade intitulata „Sinaia la pas in 60 de secunde”, realizata de catre regizorul Cornel Mihalache. Fiecare episod spune o poveste.

In incursiuni de cate 60 de secunde, telespectatorii sunt invitati sa (re)descopere Sinaia din perspective inedite, sa cunoasca oamenii remarcabili care au asezat onorant Romania pe harta Europei si sa viziteze locurile de care acestia si-au legat viata sau in care au creat opere exceptionale. Cum ar fi sa il vizitam pe Ion Luca Caragiale in Casa Gentillini din Sinaia, cladire care se gaseste si astazi pe str. Avram Iancu la nr. 28? Cum ar fi ca, trecand prin Sinaia Noua, cartierul Cumpatu de azi, sa auzim revarsandu-se din Vila Luminis acordurile compozitiilor cu care maestrul Enescu a cucerit intreaga lume? Sau i-am putea urmari cantand alaturi de el pe discipolii sai, Yehudi Menuhin si Dinu Lipatti, ei insisi deveniti maestri intre timp. in pelegrinarile noastre prin Sinaia l-am putea saluta pe Nicolae Iorga, aflat pe prispa Manastirii Sinaia, atunci cand nu il gasim aplecat asupra mesei sale de lucru din casa ce i-a apartinut, aflata si in prezent in cartierul Furnica. Ori am putea sa dam mana cu Nicolae Titulescu, proaspat intors in tara, din Elvetia. Istoria prinde viata, iar cladirile isi deapana povestile. Sunteti invitati sa redescoperiti Sinaia si, prin ea, o Romanie asa cum poate nu o stiati, incepand cu 3 iulie, pe canalul TVR1, de luni pana vineri, de la ora 1959, pe TVR2, de luni pana duminica, de la ora 1948 si pe TVR HD in intervalul orar 0800 – 2400.

Filmul este realizat de Blue Masters Marketing, compania de marketing cultural care detine editura Princeps Publishing, cu sprijinul companiei Qfort, in parteneriat cu Societatea Romana de Televiziune.

Serialul „Sinaia la pas in 60 de secunde” este regizat de Cornel Mihalache, realizatorul emisiunilor “Cu ochii in patru” si “Curat Caragiale! Parol” la Televiziunea Romana. in calitate de regizor, Cornel Mihalache a lucrat la filmele “Capsuni in aprilie” si “Brancusi”, a primit un premiu APTR pentru ancheta (1997), un premiu UNITER pentru “Cel mai bun spectacol de teatru (2002)”, dar si premiul Clubului Roman de Presa pentru ancheta “1989. Sange si catifea” (2005).

Vizioneaza filmul a peste 150 de ani de istorie si apoi citeste despre personalitatile care au faurit istoria moderna a Romaniei!

Viziteaza Sinaia ca sa mergi pe urmele pasilor ilustrilor nostri predecesori. iti vor revela Romania mandra, puternica si frumoasa pe care o iubesti!

Informatii suplimentare:

„Sinaia, Orasul Elitelor” este un proiect editorial realizat in parteneriat cu Primaria orasului Sinaia si cu sprijinul Velux, Deutek, Cegedim, Rohe Romania, Hotel International Sinaia, Rina Sinaia, Hotel Palace, Cabana Schiori, Hotel Bucegi, Foisorul cu Flori, Inkorporate Print, Trade Media, Art & Craft, GPSMAPS si Avincis.

De numele cartii „Sinaia, Orasul Elitelor” se leaga mai multe premiere pentru piata de carte romaneasca, premiere care transforma acest produs editorial intr-un adevarat ambasador al orasului Sinaia.

Inca de la momentul lansarii ei, pe website-ul cartii, www.sinaiaorasulelitelor.ro, exista o harta digitala, in care cladirile monument si casele de autor sunt localizate prin GPS cu ajutorul solutiei de harti vectoriale digitale oferita de GPSMAPS, liderul hartilor digitale vectorizate GPS din Romania. Harta este optimizata inclusiv pentru dispozitivele mobile. Versiunea electronica este dublata de harta tiparita ce insoteste cartea, un adevarat ghid al frumusetilor orasului.

De asemenea, in premiera pentru o carte despre un oras, o parte din veniturile obtinute din vanzarea sa se intorc in finantarea infrastructurii turistice a imprejurimilor orasului. Banii sunt donati Asociatiei „Clubul Rotary Valea Prahovei” pentru sustinerea proiectului “Belvederile din Bucegi”, ce are ca scop promovarea potentialului turistic al ariei protejate Parcul Natural Bucegi. Cu ajutorul acestor sume si a contributiei comunitatii locale va fi readus in actualitate traseul regal Sinaia-Poiana Stanii Regale, ce include punctele traditionale de belvedere de la Stanca Sf. Ana, Stanca cu clopotei, Stanca Franz-Josef si Poiana Stanii insasi, care vor fi marcate si amenajate ca locuri de odihna si informare.Sursa: Totpal's Daily News | Data: 28-06-2017 | Vizite: 631


Stiri Recente
Biroul de Relatii cu Publicul al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) din Sinaia
 » Biroul de Relatii cu Publicul al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) din Sinaia. Sinaienii si locuitorii din zonele invecinate isi pot rezolva mai usor si mai aproape de casa problemele cu privire la serviciile de cadastru. Am pus la dispozitie un spatiu de birouri pentru a facilita legatura dintre cetateni si reprezentantii O.C.P.I. - Vlad Oprea, Primarul orasului Sinaia. Incepand cu 01.04.2019 se infiinteaza Biroul de Relatii cu Publicul al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI), in aceeasi cladire cu Oficiul Fortelor de Munca. La registratura Biroului de Relatii cu Publicul se pot depune cererile si inscrisurile privind efectuarea inscrierilor in cartea funciara avand ca obiect imobilele aflate in circumscriptia Sinaia. Cererile pot fi transmise prin fax la numarul 0344.139.946, e-mail brp.sinaia@ancpi.ro sau prin posta la adresa sediului: B-dul Carol I nr.47 . Programul de lucru este zilnic 08:30 – 14:00. Inregistrarea in Registrul General de Intrare a cererilor avand ca obiect serviciile de cadastru si/sau publicitate imobiliara prestate de OCPI Prahova-BRP S...

Solutia de finantare pentru planurile tale imobiliare
 » Solutia de finantare pentru planurile tale imobiliare. Fie ca vorbim despre achizitionarea unui apartament ca investitie, pe care il vei inchiria ulterior, despre cumpararea unei case de vacanta sau a unui teren la tara, in zona in care ai visat mereu sa locuiesti sau sa iti petreci concediile si weekendurile, multi dintre noi avem planuri deosebite, pe care le dorim realizate cat mai repede. Ce solutie avem insa atunci cand avem nevoie de o suma de bani importanta pentru aceste planuri si ne dorim o dobanda avantajoasa, dar nu dispunem inca de banii necesari avansului? Daca ai deja o casa sau un apartament, creditul pentru investitii imobiliare cu garantie ipotecara de la ING ar putea fi cea mai buna solutie pentru tine. De ce creditul pentru investitii imobiliare cu garantie ipotecara de la ING? Prin creditul de investitii imobiliare garantat cu ipoteca de la ING poti obtine pana la 65% din valoarea imobilului pe care il ipotechezi – intre 13000 si 900000 de lei. Creditul beneficiaza de o dobanda avantajoasa si nu ai nevoie de un avans la acordarea ac...

Profit.ro: Legea care va creste volumul de tranzactii cu locuinte a fost semnata
 » Profit.ro: Legea care va creste volumul de tranzactii cu locuinte a fost semnata. Legea care introduce cota de TVA redusa la 5% pentru tranzactii multiple cu locuinte a fost semnata ieri de presedintele Klaus Iohannis. Pana astazi, facilitatea a fost acordata pentru o singura tranzactie. Dezvoltatorii si vanzatorii de apartamente noi spun pentru Profit.ro ca masura va impulsiona volumul tranzactiilor, însa ar fi preferat cresterea la 150.000 de euro a pragului pana la care este acordata TVA redusa. Citeste mai mult pe Profit.ro...

Perioada HOT din piata imobiliara se apropie: Cel mai asteptat eveniment imobiliar are loc la finalul lunii SEPTEMBRIE!
 » Perioada HOT din piata imobiliara se apropie: Cel mai asteptat eveniment imobiliar are loc la finalul lunii SEPTEMBRIE!. Organizatorii expozitiei imobiliare nr.1 din Romania, BDOBC Business Center, in parteneriat cu cei mai puternici dezvoltatori rezidentiali din tara si sustinuti de peste 50 de parteneri media pregatesc cel mai amplu eveniment dedicat LOCUINTELOR si CASELOR DE VACANTA. Cel mai asteptat eveniment imobiliar al toamnei, Targul National Imobiliar TNI, are loc in Bucuresti in perioada 28-30 septembrie la Palatul Parlamentului, iar vizitatorii vor avea parte de multe avantaje si surprize placute! „De 14 ani Targul National Imobiliar TNI reprezinta cadrul ideal in care persoanele interesate de achizitii imobiliare pe termen scurt si mediu se pot informa corect cu privire la ofertele de actualitate, discuta fata in fata, intr-un singur loc cu dezvoltatorii, agentiile imobiliare si institutiile financiar-bancare participante, avand acces direct la cele mai bune DEAL-uri. Astfel, vizitatorii expozitiei TNI economisesc nu doar TIMP, ci si BANI! Oferta targului imobiliar din 28-30 septembrie este una RECORD, expo...

Vezi toate stirile »  

POLITICA PRETURILOR AFISATE

Valoarea proprietatilor publicate pe site-ul www.mervani.ro reprezinta exclusiv expresia si intentia proprietarilor. Preturile afisate nu reflecta neaparat valoarea reala, ele fiind preturi de promovare.

Agentia Imobiliara Mervani nu-si asuma in niciun fel raspunderea privind detaliile aferente proprietatilor prezentate si nici privind posibila neconcordanta intre pretul de promovare exprimat de proprietari si valoarea reala de piata.

Utilizarea preturilor de promovare afisate pe site si folosirea acestora de catre evaluatori sau terte persoane in diverse scopuri (studiu de piata, raport evaluare, etc...) se face pe raspunderea exclusiva a acestora, tinand cont ca valoarea proprietatilor nu reflecta neaparat valoarea reala de piata a imobilelor.

Alerta Pret via NewsLetter