Consultanta Imobiliara

CONSULTANTA PRE–TRANZACTIE

Suntem toti de acord ca cel mai greu este atunci cand trebuie sa iei o decizie, mai ales daca aceasta implica o investitie importanta. Se spune ca prietenul la nevoie se cunoaste, asa ca, daca apelam la el, speram sa ne ajute sa luam o decizie corecta. Daca prietenul este specialist, atunci, in principiu, totul este in regula. Nu este insa obligatoriu ca sa avem toti prieteni specialisti in arhitectura, constructii, evaluari imobiliare etc.

De aceea, va stam la dispozitie pentru a va indruma sa faceti alegerea corecta.

Cand cumparam o proprietate, o facem pentru ca ea acopera o necesitate, fie de ordin estetic, functional, sau de alta natura.

O proprietate, teren sau constructie + teren, poate sa ne placa, sa stim de la agentii - mai nou, brokerii imobiliari - sau din anunturi de mica publicitate, "pretul zonei". O cumparam si constatam ca incep problemele.

Este adevarat ca, in conformitate cu legea, intermediarul este raspunzator pentru viciile ascunse, dar, pe langa celelalte probleme, va convine un proces?

In contextul in care legislatia in domeniul imobiliar s-a dezvoltat atat de mult, este necesara o parere avizata.

Sigur, legiuitorul a incercat sa preintampine aceasta situatie, dar, cel putin deocamdata, masuri ca: obligativitatea certificatului de urbanism pentru instrainare, trecerea in cartea funciara a "Obligatiei de folosinta" a monumentelor istorice, obligativitatea de a monta inscriptia "Monument istoric" acolo unde imobilul este monument istoric, nu se aplica, din diferite considerente.

Majoritatea constructiilor nu au "Cartea tehnica a constructiei".

De asemenea, dupa 1990, multe cladiri au fost edificate in baza unor documentatii sumare (PAC) sau chiar fara documentatie, cu mana de lucru mai mult sau mai putin calificata.

Acestea sunt numai o parte din motivele pentru care, amplasata in aceeasi zona, o proprietate poate sa nu ajunga la valoarea proprietatilor similare, facand ca pretul zonei sa nu fie relevant.

De foarte multe ori, in urma schimbarii proprietarilor, se doreste o modernizare sau chiar refunctionalizare, (tot ce depaseste limitele unei igienizari sau lucrari de reparatii, necesita autorizatii, avize, expertize, proiectare).

Dar refunctionalizarea trebuie sa fie posibila, atat din punct de vedere tehnic, cat si financiar si nu in ultimul rand, trebuie sa fie permisibila din punct de vedere legal.

Toate aceste aspecte trebuie cunoscute inainte de achizitionarea proprietatii, pentru ca riscam sa nu avem voie sa facem casa asa cum am dori, sau, de ce nu, costurile sa fie atat de mari incat sa nu putem sa le sustinem financiar.

In toate aceste situatii, pentru a evita "surprize neplacute", cum ar fi: imposibilitatea de a construi pe terenul respectiv; imposibilitatea realizarii unei extinderi, din cauza restrictiilor legislative - teritorii protejate, restrictii urbanistice etc si/sau costuri ridicate cu mult peste asteptari, cat si pentru o estimare a eforturilor ulterioare achizitiei (timp, autorizatii, costuri), este bine sa apelati la persoane calificate.


CONSULTANTA POST–TRANZACTIE

Intocmirea cadastrului si intabularea imobilului (activitate pre-tranzactie).

Inscrierea pe rol a proprietatii nou dobandite in cadrul serviciului de impozite si taxe.

Facilitarea obtinerea de avize si autorizatii privind constructia de imobile.

Recomandarea unor specialisti in domeniul arhitecturii si constructiilor.

O data cu aparitia pachetului legislativ referitor la regimul constructiilor din tara noastra, care, în treacat fie zis, se conformeaza normelor si standardelor europene, lucrurile s-au "complicat".

Având în vedere aceste aspecte si riscurile pe care le implica demararea lucrarilor de construire fara îndeplinirea formalitatilor legale, ne-am gândit sa venim în ajutorul dumneavoastra, spicuind acele prevederi pe care, daca le veti respecta si pretinde de la cei cu care contractati lucrarile de proiectare, autorizare si construire, va veti pune la adapost de situatii nu tocmai placute, pornind de la amenzi contraventionale, demolarea constructiei si chiar pâna la sentinte penale.

Politica preturilor afisate:

Valoarea proprietatilor publicate pe site-ul www.mervani.ro reprezinta exclusiv expresia si intentia proprietarilor. Preturile afisate nu reflecta neaparat valoarea reala, ele fiind preturi de promovare.

Agentia Imobiliara Mervani nu-si asuma in niciun fel raspunderea privind detaliile aferente proprietatilor prezentate si nici privind posibila neconcordanta intre pretul de promovare exprimat de proprietari si valoarea reala de piata.

Utilizarea preturilor de promovare afisate pe site si folosirea acestora de catre evaluatori sau terte persoane in diverse scopuri (studiu de piata, raport evaluare, etc.) se face pe raspunderea exclusiva a acestora, tinand cont ca valoarea proprietatilor nu reflecta neaparat valoarea reala de piata a imobilelor.

Alerta Pret via NewsLetter