Certificare Energetica » Certificat de performanta energetica

Certificare Energetica Audit

Ce este certificatul de performanta energetica?

Prin certificat de performanta energetica se intelege documentul oficial, elaborat de catre un auditor energetic pentru cladiri, atestat de catre organismele acreditate, care prezinta, intr-un mod sintetic si standardizat performanta energetica a cladirii sau apartamentului.

Certificare Energetica

Certificatul de performanta energetica va indica consumurile normate, in KWh/mp/an, pentru "incalzire", "apa calda menajera", "iluminat", "climatizare" si "ventilare" si va incadra imobilul / apartamentul intr-o clasa energetica. Aceste cosnumuri se vor calcula dupa un algoritm stabilit de catre o metodologie si vor tine cont de elemente precum starea imobilului, vechime, arhitectura, materiale utilizate, zona climatica, etc; in urma acestui calcul, imobilul va fi incadrat intr-o clasa energetica i si se va atribui o nota energetica.


Cand trebuie sa solicitati un certificat de performanta energetica?

La 1 ianuarie 2011 a intrat in vigoare legea 372/2005, ce transpune Directiva 2002/91/CE a Parlamentului European. Aceasta lege impune intocmirea unui certificat de performanta energetica in urmatoarele situatii:

  • La orice tranzactie imobiliara (contract de vanzare/cumparare a unui imobil/apartament);
  • In cazul unui contract de inchiriere a unui imobil/apartament;
  • La receptia finala a unei constructii noi;

Tarife pentru garsoniere in bloc, apartamente 2 camere, apartamente 3 camere, apartamente 4-5 camere (au reducere si sunt valabile pentru pentru clientii Mervani):

  • Incepand cu 200 lei.

Tarife pentru case, vile (au reducere si sunt valabile pentru pentru clientii Mervani):

  • Incepand cu 300 lei.

Documente necesare:

  • Din cadastru: copii - planul de situatie (amplasament) si planurile de arhitectura;
  • copie act proprietate sau copie CI proprietar.

Sunt Robert Bragadireanu, auditorul dumneavoastra pentru certificat energetic in vederea achizitionarii de imobile pe Valea Prahovei sau Valea Doftanei si acopar zona Campina, Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal, Breaza si Cornu.


Pentru orice informatie,
va stau la dispozitie.

ing. Robert Bragadireanu
auditor energetic atestat M.D.R.T.
0728.822.823

Politica preturilor afisate:

Valoarea proprietatilor publicate pe site-ul www.mervani.ro reprezinta exclusiv expresia si intentia proprietarilor. Preturile afisate nu reflecta neaparat valoarea reala, ele fiind preturi de promovare.

Agentia Imobiliara Mervani nu-si asuma in niciun fel raspunderea privind detaliile aferente proprietatilor prezentate si nici privind posibila neconcordanta intre pretul de promovare exprimat de proprietari si valoarea reala de piata.

Utilizarea preturilor de promovare afisate pe site si folosirea acestora de catre evaluatori sau terte persoane in diverse scopuri (studiu de piata, raport evaluare, etc.) se face pe raspunderea exclusiva a acestora, tinand cont ca valoarea proprietatilor nu reflecta neaparat valoarea reala de piata a imobilelor.

Alerta Pret via NewsLetter