Asigurari Imobiliare

Asigurari Imobiliare

Baza de evaluare pentru asigurari este valoarea finala de restaurare (care presupune costurile de refacere integrala, identica, a proprietatii dupa distrugere, dar nu mai mare decat calitatea "din nou"). Valoarea de despagubire presupune acordarea de compensatii in limita costurilor de refacere sau reparare fara a fi preluate in aceste costuri imbunatatirile sau extinderile constructiei sau ale dotarilor.

Ceea ce trebuie sa inteleaga cel ce se asigura este ca el va obtine un procent din suma asigurata, datorita faptului ca in majoritatea cazurilor bunul nu se distruge in intregime, ci partial. In aceasta situatie este necesar sa se faca o evaluare corecta, pornind de la costul de inlocuire / reconstructie (care reprezinta costul estimat pentru a construi la preturile curente, la data evaluarii, o copie, o replica exacta a cladirii evaluate, folosind aceleasi materiale, normative de constructie, arhitectura, planuri si calitate de manopera si ingloband toate deficientele, supradimensionarile si deprecierea cladirii). Costurile sunt de doua tipuri: directe si indirecte.

  • Costurile directe sunt: Autorizatia de constructie, materiale, produse, instalatii, manopera, echipamente folosite in constructii, asigurari pe durata construirii, organizare de santier, spatii de depozitare a materialelor, racordarea provizorie la utilitati, profit antreprenor, regie, inclusiv supravegherea lucrarilor etc;
  • Costurile indirecte sunt: Proiectare, verificare, ridicare topo, studii de impact asupra mediului, expertize tehnice etc.

Este bine de avut in vedere faptul ca in conditiile unui sinistru, pe langa costurile enumerate mai sus, intervin si alte cheltuieli (costuri), cum ar fi expertiza tehnica, cheltuielile cu indepartarea molozului, autorizatia de demolare etc. De aceea, cel ce intentioneaza sa incheie o asigurare este bine sa aiba in vedere necesitatea de a introduce clauze suplimentare in acest sens, deoarece, cel putin pana la data scrierii acestor randuri, nu stim ca vreun asigurator din Romania sa faca acest lucru din proprie initiativa. De asemenea, in practica asiguratorilor, se foloseste valoarea de piata, care, in conditiile economiei noastre in tranzitie, este mai mica decat valoarea de inlocuire. Practic, pentru refacerea bunului veti avea nevoie de mai multi bani decat vi se vor da de catre asigurator. Apeland la specialistii nostri, veti avea siguranta ca asigurarea pe care o veti incheia va acoperi inclusiv cheltuielile suplimentare descrise mai sus.

Politica preturilor afisate:

Valoarea proprietatilor publicate pe site-ul www.mervani.ro reprezinta exclusiv expresia si intentia proprietarilor. Preturile afisate nu reflecta neaparat valoarea reala, ele fiind preturi de promovare.

Agentia Imobiliara Mervani nu-si asuma in niciun fel raspunderea privind detaliile aferente proprietatilor prezentate si nici privind posibila neconcordanta intre pretul de promovare exprimat de proprietari si valoarea reala de piata.

Utilizarea preturilor de promovare afisate pe site si folosirea acestora de catre evaluatori sau terte persoane in diverse scopuri (studiu de piata, raport evaluare, etc.) se face pe raspunderea exclusiva a acestora, tinand cont ca valoarea proprietatilor nu reflecta neaparat valoarea reala de piata a imobilelor.

Alerta Pret via NewsLetter